Mr.Tabung

Thursday, April 19, 2012

Selesai Masalah..


Ini ada perkhabaran gembira untuk kaum kaum hawa di luar sana terutamanya bagi yang tidak bertudung. Tentulah entri kali ni berkaitan dengan rambut!

Seperti semua sedia maklum, trend terkini untuk rambut adalah wavy wave. Di mana rambut kita akan kelihatan bertambah lebat dan yang paling utama u look extremely HOT!!!. Ada juga mengatakan yang mempunyai gaya ni akan kelihatan lebih seksi dan seperti bonus jika rambut lagi panjang melepasi paras bahu.

Oleh kerana dah lama aku meng-idamkan rambut sebegini, aku telah gigih survey sana sini (internet) untuk mendapatkan tips yang berguna. Selain dari pergi saloon, kita juga boleh buat kat rumah jer dan dah tentulah alatan yang berkaitan diperlukan. Pabila sebut curl kita dah meng-imaginasikan alat yang dipanggil tongs.

Mungkin ramai yang tak memilikinya ditambah harganya pun boleh tahan membina wang dan mungkin juga ramai yang memiliki straightener sebab dulu-dulu kan femes nak bagi rambut lurus (termasuk aku).

Jangan risau kengkawan, kita masih dan boleh menggunakan straightener itu untuk menghasilkan rambut curl. Haaaa...percaya tak??? Sila percaya sebab aku dah menyaksikan sendiri tutorial di mana hair stylish sendiri yang menjadi cikgu dalam tutuorial tersebut. Oleh kerana aku masih baru dalam blog ni jadi aku tak reti camner nak copy & paste video tersebut (bukan kedekut ilmu, k).

Demi tak menghampakan, aku hanya boleh bagi link jer dan silalah cari sendiri (tak susah pun).


Dan aku yakin sangat korang lagi hebat dan pasti dapat banyak lagi tips sebegini lepas ni.

Satu lagi tips untuk  mendapat style wavy wave ni dengan hanya di rumah dengan mengikut cara yang asal, anda hanya memerlukan ; tongs dan plastic roller :Inilah yang di maksud kan dengan :

.TONG.

.PLASTIC ROLLER.
.STRAIGHTENER.Hasilnya :

.TADAAAAAAAAAAAAAA.
SELAMAT MENCUBA !!!!!

No comments:

Post a Comment

Komen murni murni je yer..muchoo..