Mr.Tabung

Thursday, July 26, 2012

AKU & gOL

Alahhhhh....iskkkkkkkkkk...last-last minute tu kottttttttt...camner ler leh terlepas pulak niii...Nak tahu apa yang aku meroyankan tak tentu hala ni??? Begini ceritanya.

Malam semalam dalam jam 9 lebih, aku memang tengah menunggu kawan aku yang sorang ni iaitu cik Puan Affa nak datang ke rumah aku dengan hubby dia atas urusan bisnes. Perghhhhh!!! Bisnes okkk...tak kalahhh...hahahaha...bisnes kecil-kecilan jer, lom jadi CEO pun..kihkihkih.

Nak dijadikan cerita rupa-rupanya ada game bola kat ASTRO yang mana aku sendiri pun tak tahu dan tak pernah nak amik tahu kalau pasal-pasal bola ni. Yang aku tahu pasal bola pun sebab Khairul Fahmi Che Mat je dan kalau obersea pulak si abang Beckham tu jer. Walaupun astro rumah aku tu ada berpuluh channel sukan pun tak pernah sekali aku menekan ke mana-mana channel tersebut.

Back to the story,

Hubby kawan aku ni rupanya memang dah bersedia nak datang dan balik cepat-cepat sebab nak tengok game bola ni kat rumah dia tetapi disebabkan  bila ‘orang perempuan’ dah start bercakap ko jangan haraplah 5 minit boleh habis, betul tak??? Jadi aku pun menekanlah channel yang menayangkan secara langsung perlawanan antara Malaysia dan Arsenal (ehh, betul ke ejaan team dia nih?) Seperti biasalah team Malaysia yang mengenakan baju kulit rimau hitam/kuning dan team arsenal biru/pink (sangat choomell, okkk). Alllaaaaaa....once again, aku sibuk nak cari si KFC (Khairul Fahmi) rupanya takde pulak dia dalam tu, aisehmennn...kurang semangat i tau (laki aku menjeling penuh makna...upsss....ampun ya abenggg).

Memandangkan ini merupakan kali pertama aku menyaksikan perlawanan bola sepak ni maka agak banyak sikit soalan aku asik nak tanya dan mungkin hangiiinn je member aku nak jawap, tp nasib baik diarang ni jenis coooolll, kalau tak mahu dia sumbat bola kat mulut aku ni..hihihihi.

Wahhhh...best jugak ek tengok aksi-aksi team Malaysia ni, bagi aku lah kan, kira hebatlah jugak sebab separuh masa pertama si arsenal tu tak mampu pun nak membolos gawang Malaysia walaupun aku tengok kaki-kaki si niger niger tu, mak aiiiiii panjang dengan besor package. Aku rasalah selangkah depa ni baru dua langkah kaki team kita ni tapi kehebatan bukan terletak pada kaki ye idak??? Hampir menjerit jugak lah aku bila satu gol berjaya disumbatkan oleh team HARIMAU MALAYA.....yeayyyyyyyyyyyyyyyyy...syabasssssssssss, tak sia-sia aku menahan mata depan tv tau. Barulah berbaloi-baloi bagi org yang first time menengok ni.

Hubby aku asik nak cakap, jangan percaya sangat, ni baru separuh masa pertama...selalunya bila time separuh masa kedua masa tulah gol dari pihak sana bergol-gol masuk nanti (elehhh abang tu, taknak sokong harimau Malaya lah tu). Mungkin jugak dia nak menennagkan diri dia sendiri sebenornya tuh...hihihihi.

Tiba waktu rest. AIKKK????? Khairul Fahmi di interbiu???? Curlassstttt mu abe...speking omputih, tapi bakpe mu taknak maen??? Hihihihi. Injured letew.

Game start semula, time ni aku jenuh dok tengok jam yang bersilih-ganti tu je, bilalah nak genap 90 nih. Hahahaha. Sedang konpiden Malaysia menang aku tinggi, tiba-tiba.....ZZaaappppp...satu rembatan yang tak berjaya ditepis oleh gol keeper yang kecik molek tu...adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......hubby aku terus terbangun bukan keseronokan tapi kekecewaan. Oooo sokong Malaysia rupanyerrrrrrrr..sekali lagi ramalan hubby aku menjadi kenyataan, di saat minit-minit terakhir sekali lagi si arsenal ni bagi lagi gol dan sekaligus menamatkan permainan dengan kemenangan yang tak berpihak pada Malaysia iaitu 2-1. Sghhhhhhhhhhhhhhh....Takpe-takpe, Malaysia dah buat terbaik dah pun. Setelah aku menganalisis aku rasa diantara faktor kekalahan Malaysia ialah:
  • Rajagopal konpiden sangat asik tuko pemain lain
  • Team arsenal pun secara tak sengaja je tu tertendang bola masuk goal
  • Team Malaysia kepenatan sebab berpose
  • Team Malaysia saje je bagi menang sebab takut arsenal malu kalah dgn Malaysia (bolehhhh takkk???)

Hahahahaha...itu je ringkasan/huraian/pandangan merapu aku untuk game malam tadi. Apapun syabas Malaysia sebab mampu membuat team terkenal itu ketakutan jugak sejenak.

OLE...OLE..OLE...OLE...

Nah aku tangkap gambo untuk dijadikan kenang-kenangan aku kerana buat pertama kali nya aku tidur kul 12 malam hanya kerana bola sepak!!!! Kul 4 bangun sahur dan malam ni baru aku akan tidur semula, disebabkan hanya 4 jam je aku tidur maka panda pun takut tengok muka aku. Okbai.












i hate this screen....!!!










YEAYYYYY...goal untuk Malaysia....mmmmuuuahhhhh.....


1 comment:

  1. sakit jantung tengok gem nie <--- penyokong malaysia

    ReplyDelete

Komen murni murni je yer..muchoo..